ZOEKTOCHT NAAR EEN HUURPAND VOOR TWEEDEHANDSKLEDING

ZOEKTOCHT NAAR EEN HUURPAND VOOR TWEEDEHANDSKLEDING

Het komt regelmatig voor dat nieuwe ondernemers naar mij doorverwezen worden, die op zoek zijn naar een (nieuw) huurpand. Ook een tijdje terug overkwam me dat. Ik had een afspraak met een toekomstig onderneemster, die als plan had om een winkel in tweedehandskleding over te nemen. De huidige exploitant was naar eigen zeggen al jaren succesvol en had een gedegen klantenkring opgebouwd, niet alleen in de stad, maar ook in de wijde regio. De verhuurder had haar huur opgezegd en dat was voor haar de aanleiding om te stoppen. Door een toevalligheid kwam ze in contact met ‘mijn’ onderneemster. Er resteerde weinig tijd en voor de continuïteit moest er op korte termijn een ander pand gevonden worden. Een businessplan was niet nodig, want de ‘oude’ onderneemster deed het toch al jaren goed. Hoe goed wist ze niet, maar haar gevoel was goed. De goederen liggen er op consignatie en ze kan de inrichting en inventaris overnemen voor € 15.000,-! De consignatiegevers moeten nog benaderd worden en de klanten moeten verteld worden dat de winkel gaat verhuizen.

Ondanks de eventuele mogelijkheden voor het huidige pand, heeft ze ook een ander pand op het oog en al bezichtigd. Het voelde goed.

Mijn advies aan haar? Denk eerst goed na over een bedrijfsplan, ga dan in dezelfde buurt kijken of er mogelijk andere locaties te huur zijn en praat met ondernemers die daar een winkel hebben. Laat je niet opjagen, neem de tijd. Overdenk de zaak goed voordat je begint! Uiteindelijk vond ze begeleiding van mijn zijde niet nodig en is haar eigen weg gegaan. Ik wil haar nog steeds bezoeken op haar nieuwe locatie, als het door gegaan is.

Ben jij ook op zoek naar een (nieuw) huurpand voor jouw onderneming en zou je graag vrijblijvend advies willen? Neem contact op!